Política

política

L’AMB aprova un PAM amb un marcat caràcter social

Les desigualtats socials, la creació d’ocupació, l’habitatge de qualitat i assequible i la situació d’emergència climàtica. Aquest són els eixos més destacats del nou PAM (2024-2027) de l’AMB, aprovat, de manera inicial, aquesta setmana pel Consell Metropolità. El document, que recull els objectius estratègics i les actuacions que s’aniran implementant i executant durant el mandat, s’ha elaborat prenent com a punt de partida l’acord de govern entre les forces polítiques que integren el govern metropolità (PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Podem Confluència i ERC-AM) i s’ha elaborat sota les orientacions de la comissió institucional composta per alcaldes i alcaldesses de diferents àmbits funcionals del territori metropolità pertanyents a diferents partits. Ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics (PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Podem Confluència, ERC-AM, Partit Popular, Vivim Montcada i Reixach, Compromís i Acord per Torrelles, Junts per Tiana) excepte Vox.

Segons es desprèn del document, el PAM vol millorar la prestació dels serveis de les competències metropolitanes, com ara la creació d’habitatge de qualitat i assequible, la situació d’emergència climàtica, la creació d’activitat econòmica i ocupació i la vertebració del territori, especialment en les àrees amb més desigualtats socials. Durant aquest mandat es vol impulsar el pacte metropolità per l’habitatge i també el pacte metropolità per la mobilitat. Així mateix s’impulsaran diferents instruments de planificació com el pla director urbanístic metropolità, el nou pla metropolità de mobilitat urbana, el pla estratègic del cicle integral de l’aigua, el programa metropolità de prevenció i gestió de recursos i residus municipals i el plala de mesures contra la contaminació de l’aire.

Pel que fa a l’accés a l’habitatge social i assequible, el PAM estableix que es continuarà creant habitatge a través de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), que en el termini 2020-2024 preveu haver enllestit 1.206 habitatges nous. També continuaran les actuacions de rehabilitació energètica del parc existent a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH), amb l’objectiu de rehabilitar 9.270 habitatges fins al juny del 2026 amb el suport dels fons Next Generation. Finalment, també es desplegaran les diferents promocions d’habitatge de lloguer social a través de la societat Habitatge Metròpolis Barcelona SA, que va ser creada amb l’objectiu de crear 4.500 habitatges nous en un termini d’entre sis i vuit anys.

Altres plans, programes i projectes d’abast metropolità que continuaran en marxa són l’Estratègia Besòs, l’execució del programa integral de barris per a la millora de rendes, i la integració de diverses vies interurbanes, com ara la B-23, la C-31 i l’N-150, així com de noves zones estratègiques de desenvolupament, com ara l’àrea de les Tres Xemeneies.

Contra la sequera

D’altra banda, el context de sequera extrema exigeix el nivell màxim de qualitat en servei del cicle de l’aigua metropolità, amb la finalitat de reduir el consum, aconseguir fonts de subministrament alternatives i garantir la màxima qualitat dels tractaments de depuració i regeneració de l’aigua. Aquestes millores s’articularan a través del la estratègic del cicle integral de l’aigua (Pècia). En relació amb l’abastament d’aigua potable, els objectius de mandat se centren en l’establiment d’un nou model de subministrament en vuit municipis metropolitans. Pel que fa a l’aigua regenerada, les prioritats són potenciar i desenvolupar projectes dins de l’àmbit del nou pla director d’aigües regenerades.

Per tal de facilitar la relació de la ciutadania amb l’AMB, el PAM també aposta per la modernització i la digitalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA